luni, 22 septembrie 2014

King Ioniţă » Artur Ioniţă e primul moldovean care marchează în Serie A

Mijlocaşul de 24 de ani, care vorbeşte 5 limbi şi e translatorul antrenorului Mandorlini, a decis victoria Veronei la Torino (1-0), marcînd duminică la două minute după ce intrase.

A intrat în minutul 63 şi la prima sa acţiune a scuturat plasa. Golul din meciul cu Torino a intrat în istorie, fiind primul al unui jucător moldovean în Serie A. Artur Ioniţă e, de altfel, şi întîiul de peste Prut care ajunge în elita fotbalului italian. Mai mult, a fost golul de trei puncte al lui Hellas Verona!
Performanţa mijlocaşului de 24 de ani a fost posibilă datorită preparatorului fizic personal cu care a lucrat înainte să se transfere de la Aarau. "King Artur", cum e poreclit la "naţională", l-a angajat pe Denis Zmeu, fostul jucător al Vaslului, obligat să se retragă la 28 de ani, după patru operaţii la genunchi.

Artur vorbeşte 5 limbi, între care rusă, spaniolă şi germană, fiind translatorul din vestiar al antrenorului Mandorlini. Reuşita i-a dedicat-o tatălui, pentru care a păstrat tricoul. "De mic nu puteam avea ce-mi doresc şi tata m-a încurajat mereu să lupt să-mi ating ţelurile", explică Ioniţă.

16 goluri în 142 de meciuri a marcat internaţionalul moldovean la Aarau, între care 12 în ultimele două sezoane

"E jucător foarte bun, a dovedit-o la Aarau şi la naţională. E conştient c-a ajuns într-un campionat puternic, unde antrenorii nu acceptă jumătăţile de măsură" (Denis Zmeu, fost jucător Vaslui).

sursa: gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu