duminică, 1 martie 2015

Al XIII-lea Congres ordinar al FMF

Caracatița fotbalului moldovenesc
Pe 27 februarie 2015, în sala Complexului Sportiv Futsal Arena FMF situat în comuna Ciorescu, a avut loc cel de-al XIII-lea Congres Ordinar al FMF. Cu un mesaj de salut către delegați a venit Pavel Cebanu, Președintele Federației Moldovenești de Fotbal. Totodată, a fost ținut un moment de reculegere în memoria personalităților fotbalului moldovenesc, care au trecut în neființă în perioada aprilie 2014 – februarie 2015.

Cu ocazia zilelor de naștere au fost felicitați veteranii fotbalului moldovenesc, Gheorghe Tegleațov și Anatol Râbac, dar și Andrian Smolenschi, antrenor la Școala Sportivă din Călărași.
De asemenea în fața asistenței au luat cuvântul Dragoș Hâncu, Viceministru al Tineretului și Sportului, și Mircea Sandu, Delegat din partea UEFA, Membru al Comitetului Executiv al forului fotbalistic european.

La eveniment au mai fost prezenți Serghei Afanasenco, Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Piatac, Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv, Ivan Scripnic, Primarul com.Ciorescu, Grigore Cușnir, Constantin Tampiza, foști Președinți ai FMF.

Pavel Cebanu a prezentat informația provizorie că Congresul a întrunit cvorumul necesar, iar în continuare au fost votate componențele comisiilor de validare, numărare și secretariatului. Membrii comisiilor de validare și numărare au prezentat declarația că Congresul a fost convocat și compus în conformitate cu prevederile Statutului FMF. A fost aprobată Agenda, Procesul verbal al ședinței Congresului ordinar nr.XII al FMF din 13 aprilie 2014. În continuare, Congresul a aprobat Raportul de activitate al Președintelui și Comitetului Executiv al FMF pentru anul 2014 prezentat de Pavel Cebanu, a fost aprobat raportul financiar al FMF și organului de audit pentru anul 2014.
Delegații Congresului au votat unanim aprobarea hotărârilor Comitetului Executiv al FMF nr. 110-132 din 27 ianuarie 2015.

Pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc “Ordinul de Merit” al FMF a fost decernat lui Anatoli Stupa, Ivan Dragni, Piotr Cristioglo, Ion Comendant, Mihai Arsenii, Tudor Robu, Vladimir Crasilveschi, Grigore Corzun.

Delegații au votat hotărârea ca următorul Congres al FMF să se desfășoare în perioada februarie - iunie 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu