vineri, 9 mai 2014

Steaua a luat titlul cu nr. 25 în România

Cu avans de 10 puncte faţă de locul 2, Steaua şi-a trecut în cont titlul cu numărul 25, cu 3 etape înainte de final. Roş-albaştrii au reuşit un nou sezon excelent: cel mai bun atac, cea mai bună apărare şi o singură înfrîngere pînă acum în Liga 1.

Afirmaţia lui Chipciu de după meciul de la Cluj "ştiam că vom lua titlul, am dominat tot campionatul", nu pare exagerată la o analiză simplă.

Laurenţiu Reghecampf a mizat pe jucători cu experienţă, doar 3 debutanţi în acest sezon, dintre care doar doi tineri: în afară de italianul Piovaccari, au jucat în premieră în tricoul Stelei Robert Vîlceanu şi Răzvan Grădinaru.

Reghe a format un nucleu de fotbalişti pe care s-a bazat de-a lungul sezonului. Tătăruşanu, Szukala, Gardoş, Latovlevici, Adi Popa, Pintilii şi Tănase sînt steliştii care au prins peste 20 de prezenţe ca titulari.

Steaua e echipa cu cei mai mulţi marcatori din Liga 1, dar şi formaţia care a reuşit să se impună în cele mai multe meciuri încă din prima repriză . 14 puncte au avans roş-albaştrii faţă de locul 2, Petrolul, la acest capitol.

13 goluri au marcat cei 4 fundaşi titulari ai Stelei, Varela, Szukala, Gardoş şi Latovlevici
Chipciu, decisiv

Absent în prima parte a campionatului din cauza unei accidentări grave, Alex Chipciu a fost principala armă a lui Reghecampf în retur. Folosit de multe ori ca atacant, Chipciu a marcat 6 goluri şi a pasat decisiv de 4 ori.

Un alt atu important al roş-albaştrilor, care le-au permis să de desprindă de Astra şi Petrolul a fost aducerea lui Sînmărtean. Mijlocaşul transferat de la Vaslui s-a impus rapid, a reuşit 3 assisturi pe lîngă cele 4 avute la echipa din Moldova şi i-a permis lui Reghecamf să inoveze după vînzarea lui Bourceanu, trecînd la un sistem cu un singur mijlocaş defensiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu