duminică, 11 mai 2014

Şahtar a luat campionatul. Spiridon, la al 8-lea titlu în Ucraina

Alexandru Spiridon (secundul lui Mircea Lucescu la Șahtar Donețk) a câştigat un nou titlu în Ucraina, în urma succesului de pe terenul lui Zorya Luhansk, scor 2-1.

Şahtior a luat campionatul. Mircea Lucescu, la al 8-lea titlu în Ucraina Cu o etapă rămasă de disputat din campionat, "minerii" au un avans de nouă puncte faţă de următoarea clasată, Dnepr (formaţia lui Juande Ramos mai are de disputat două partide).

Este cel de-al nouălea titlu din istoria grupării din Doneţk, după succesele din sezoanele 2001–02, 2004–05, 2005–06, 2007–08, 2009–10, 2010–11, 2011–12, 2012–13, al optulea cucerit cu românul de 68 de ani la timonă.

În ciuda faptului că în 2013 a pierdut poate cei mai importanţi fotbalişti ai echipei - Willian (plecat la Chelsea) şi Fernandinho (transferat la City) - Mircea Lucescu a găsit înlocuitorii perfecţi. Nou transferaţi, Taison şi Bernard s-au integrat perfect în mecanismul gândit de român, aceştia fiind, alături de Alex Teixeira şi Douglas Costa printre artizanii cuceririi titlului. Dar cel mai important fotbalist a fost, fără doar şi poate, brazilianul Luiz Adriano, care, cu 18 reuşite, a câştigat şi titlul de golgheter al Ucrainei.

În ceea ce priveşte partida de astăzi, aceasta a fost o simplă formalitate pentru Şahtar, care şi-a văzut misiunea mult uşurată încă din start, când  goalkeeper-ul Shevchenko a comis un fault din postura de ultim apărător şi a văzut direct "roşu". Luiz Adriano a reuşit dubla încă din prima repriză, iar golul lui Ljubenovic nu a pus vreun moment în pericol victoria trupei lui Lucescu, Şahtior aflându-se în control total.

Altfel, de notat modesta poziţie ocupată de Dinamo Kiev, adversara tradiţională a "minerilor", care în acest sezon a dezamăgit, ocupând doar locul 4, în urma lui Dnepr şi Metalist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu